İSRAİL ACIMASIZCA VURMAYA DEVAM EDİYOR...

1 Ocak 2009 Perşembe

Siyonist İsrail'den son haberler...

Terörist devlet İsrail, `Dökme Kurşun`adını verdiği Gazze`deki saldırılarına dün de Han Yunus`tan Refah`a kadar devam etti. Eli kanlı Yahudiler, kente karadan da girmek için hazırlığa başladı.
* İSRAİL vahşetinin bilançosu giderek ağırlaşıyor. Ölü sayısı 280`i, yaralılar ise 1000`i aştı. 200 yaralının durumu kritik. Sokakların kan gölüne döndüğünü belirten görgü tanıkları, etrafın ceset parçalarıyla dolu olduğunu söyledi. Matem içindeki kentte acı, gözyaşı ve ölüm kol geziyor.

Yeniçağ
Gazze trajedisi: İsrail üniversite vurduİsrail`in katliamı dün de sürdü. Son 24 saat içinde İsrail füze ve bombalarıyla can veren Filistinlilerin sayısı 280`i aşarken, Hamas da İsrail`e yönelik roket saldırılarına devam etti.Filistin: Bir ülke kanıyor....
Hürriyet
Havadan katliam karadan işgalİsrail`in Gazze`ye başlattığı hava bombardımanı aralıksız sürüyor. Kanlı saldırıda ölü sayısı 291`e yükseldi, yüzlerce yaralı var. İsrail jetleri bir camiyi de vurdu. Tel Aviv işgal sinyali verdi.
Star
İsrial bu sabah Gazze'yi kan gölüne çevirdi. Füzelerle vurulan binalar masum sivillere mezar olurken, İsrail katliamlarına devam edeceğini de açıkladı...
Haber7
'Bırakın beni öleyim' Elektrik olmadığı için cep telefonu ışığında ameliyat yapıldığı, hastanelerin ölülere bile yer bulamadığı Gazze'den bir doktor, anestezi veremedikleri bir yaralının böyle ağladığını anlattı.
Sabah
Son 41 yılın en vahşi saldırısıİsrail füzeleri dün Gazze`de sivilleri vurdu. Sabah erken saatlerde başlayan son 41 yılın en kanlı saldırısında çoğu çocuk ve kadın 225 kişi öldü, 300 kişi yaralandı.
Star
İsrail vahşetine her yerde öfke var.Gazze Şeridi`nde İsrail`in kanlı vahşeti sürerken yurt genelinde ve bazı dış merkezlerde düzenlenen gösterilerde, İsrail lanet yağdı. Ölen Filistinlilerin sayısı 360`ı aştı.
Milliyet
Harabe şehirde ameliyatlar cep telefonu ışığıyla yapılıyorGazze`yi kan gölüne çeviren İsrail, hava saldırılarına devam ediyor. Uçaklar dün Hamas`ın Gazze`deki sembolü olan İslam Üniversitesi, İçişleri Bakanlığı, Refah ve Cebaliye mülteci kamplarını vurdu.
Zaman
Ateşkes çağrılarını reddeden İsrail doktor ve ambulansları hedef aldı Gazze'deki katliam 6. gününe girerken, İsrail ateşkes çağrılarına kulak tıkamayı sürdürüyor. Birleşmiş Milletler'in ardından, dönem başkanı Fransa'nın talebiyle Paris'te bir araya gelen AB dışişleri bakanları, Hamas ve İsrail'e 'derhal ateşkes' çağrısı yaptı.
Zaman
İsrail, geçici ateşkesi reddetti İsrail, Gazze Şeridi’ne düzenlediği operasyona geçici olarak son vermesine yönelik Fransa tarafından yapılan öneriyi reddetti
Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir İsrailli yetkili, “Tek taraflı ateşkes önerisi yararlı görülmemiştir, çünkü bu Hamas’ın İsrail’e roket fırlatmasını durdurmayacaktır” dedi. İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü ise, saldırının beşinci gününde uluslararası toplumdan gelen ve “Hamas ile daimi ateşkesi” öngören tekliflerin değerlendirilmekte olduğunu açıkladı.İsrail Başbakanı Ehud Olmert de, Gazze’de ateşkes için mevcut şartların uygun olmadığını söyledi
Milliyet
İsrail saldırılarında Gazze şeridinde ölenlerin en az yüzde 25’inin sivil olduğu BM tarafından açıklandı
BM Filistinli Mültecilere Yardım Kurumu sözcüsünce AFP’ye yapılan açıklamaya göre, beş gündür devam eden İsrail bombardımanlarında hayatını kaybeden yaklaşık 400 kişinin dörtte birini siviller oluşturuyor. Gazze’deki hastane kaynaklarına göre, 27 Aralıkta başlayan bombardımanlarda 1900 Filistinli de yaralandı. Ölenlerin en az 42’si çocuk.
Milliyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder